3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 9:10

Coabitare. Augustin Lazăr apreciază demersurile legislative ale lui Tudorel Toader

spot_img

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, susține propunerea Ministerului Justiției în privința proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, „în urma analizei și studiului proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum și pentru completarea articolului 79 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, Ministerul Public apreciază propunerile făcute de Ministerul Justiției ca fiind oportune și în acord cu deciziile Curții Constituționale”. Astfel, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a formulat „un punct de vedere ce conţine observaţii preponderent de tehnică legislativă”.

„Ministerul Public își exprimă convingerea că forma promovată de către autorul propunerii de act normativ va fi agreată și de către ceilalți actori implicați ulterior în procesul de legiferare”, se arată în comunicat.

Reacția procurorului general vine nu la mare distanță de raportul favorabil al evaluării făcute de ministrul justiției, Tudorel Toader, față de activitatea lui Augustin Lazăr.

Andrei Tudor