13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:25
No menu items!

CNN îşi suspendă difuzarea în Rusia

spot_img

Măsura intervine în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin vizează tot mai mult presa independentă

 CNN Rusia - Moscova

Postul american de televiziune CNN a anunţat luni că-şi suspendă difuzarea în Rusia, în urma unor „schimbări recente în legislaţia rusă privind mass-media” care au ca scop consolidarea controlului asupra presei independente.

Turner International, compania-mamă a CNN, nu a oferit vreun calendar în comunicat, însă potrivit agenţiei ruse Tass difuzarea urmează să fie întreruptă de la 31 decembrie, cu precizarea că biroul CNN de la Moscova nu va fi afectat de această decizie.

Turner International analizează opţiunile distribuţiei CNN în Rusia, în lumina schimbărilor recente din legislaţia rusă privind mass-media. Punem capăt relaţiilor noastre de distribuţie actuale în timpul acestui proces

Comunicat Turner International, proprietatea Time Warner

Măsura intervine în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin vizează tot mai mult presa independentă, în special pe tema acoperirii crizei din Ucraina.

Noua lege limitează la 20% partea de capital pe care o entitate străină o poate deţine într-o companie media în Rusia, ceea ce ameninţă cea mai mare parte a organismelor independente din ţară.

Cele mai importante organizaţii de presă din Rusia sunt publice sau controlate de către aliaţi ai lui Putin.