20.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 6:29
No menu items!

CNAIR are de ales dintre 28 de oferte pentru cele patru tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani

spot_img

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, marți, că s-au primit 28 de oferte pentru construcţia celor patru tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani, secţiune a Autostrăzii Moldovei finanţată prin PNRR.

„Au fost depuse 28 de oferte pentru construcţia celor 4 Tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani (secţiune a Autostrăzii Moldovei – A7), cu o lungime totală de 82,44 km. Pentru Tronsonul 1 (4,60 km), Buzău – Vadu Paşii: 8 oferte au fost depuse de constructori din România, Italia, Turcia. Pentru Tronsonul 2 (30,8 km), Vadu Paşii-Râmnicu Sărat: 7 oferte au venit de la constructori din România, Turcia, Italia. Pentru Tronsonul 3 (36,1 km), Râmnicu Sărat – Mândreşti Munteni: 5 oferte primite de la constructori din România şi Turcia. Pentru Tronsonul 4 (10,94 km), Mândreşti Munteni- Focşani Nord: 8 oferte sunt depuse de firme din România, Grecia, Italia şi Turcia”, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a mai anunțat că termenul de execuţie a lucrărilor este de 20 de luni pentru tronsoanele 1 şi 2 şi de 26 de luni pentru tronsoanele 3 şi 4.

Proiectul, finanțat prin PNRR, are o valoare estimată de 5,29 miliarde de lei, fără TVA.

Începând din data de 10 mai, comisiile de evaluare vor analiza ofertele în conformitate cu prevederile Documentaţiilor de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice.

E. Stan