13 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 22:28

CNADNR va avea buget propriu, fără a mai depinde de Ministerul Transporturilor UPDATE

Dan Șova, ministrul marilor proiecte

Ministrul marilor proiecte de infrastructură, Dan Șova, a elaborat un proiect de ordonanță de Guvern prin care toate veniturile încasate de CNADNR din utilizarea autostrăzilor și drumurilor intră direct în bugetul companiei. Astfel, CNADNR nu va mai depinde de fonduri alocate de Ministerul Transporturilor.

Pe de altă parte, prin noua ordonanță, câștigătorul unei licitații va fi obligat să includă în contracte datele de identificare ale tuturor subantreprenorilor, furnizorilor de materiale de construcție și ale oricăror altor subcontractori care prestează servicii sau execută lucrări necesare pentru executarea sau în legătură cu obiectul contractului de antrepriză, precum și valoarea estimată a prestațiilor fiecăruia dintre aceștia”, se arată în proiectul de act normativ.

Prin aceeași ordonanță, urmează a se constitui Fondul de dezvoltare a drumurilor. „Veniturile Fondului de dezvoltare a drumurilor se constituie din veniturile realizate din încasarea amenzilor contravenționale pentru neplata tarifului de utilizare a drumurilor naționale și o parte din încasările rezultate din vânzarea rovinietelor”, se arată în document.

Alexandru Maghiar