15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 1:29

CNADNR mai aruncă 400.000 de euro pe curățenia din Palatul CFR

spot_img

Palatul CFR„Interimarul” Mircea Pop a făcut rost de alte sute de mii de euro din bugetul Companiei Naționale de Autostrăzi pentru a plăti femeile de serviciu și întreținerea lifturilor.

După mai bine de o lună de la parafarea unui act adițional la contractul de curățenie pentru cu Grupul de Exploatare Întreținere (GEI) Palat CFR, în valoare de aproximativ 1,8 milioane de lei, conducerea CNADNR încheie încă un acord în valoare de aproximativ 400.000 de euro. Potrivit site-ului e-licitatie.ro, la jumătatea lunii trecute, conducerea CNADNR a încheiat încă un act adițional la contractul de curățenie cu Grupul de Exploatare Întreținere, în valoare de aproximativ 1,82 milioane de lei. Procedura s-a derulat prin negociere fără anunț de participare pe motiv că serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate.

Mai exact, GEI Palat CFR deține exclusivitate pe serviciile de curățenie de unde încasează milioane de euro anual de la companiile feroviare, Metrorex, Ministerul Dezvoltării și alte autorități care își desfășoară activitatea în clădirea de lângă Gara de Nord.

Dacă luăm în calcul ultimele două acte adiționale semnate în decembrie 2012, respectiv mai 2013, Compania Națională de Autostrăzi a cheltuit aproximativ, în ultimele șase luni, 1,2 milioane de euro pe curățenie.

CNADNR dezinformează în privința contractului de curățenie. Suma precizată nu este cea din contractele publicate pe SEAP FOTODOCUMENT

Alexandru Maghiar