13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:56
No menu items!

CNADNR deszăpezește drumurile pe bani grei cu utilaje agricole

spot_img

plug_tractor

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), condusă de Narcis Neaga, deszăpezește drumurile naționale din zonele afectate de codul portocaliu de ninsori și viscol cu utilaje închiriate de la o firmă care cultivă grâu și secară.

În timpul codului portocaliu de ninsori și viscol din mai multe județe din sudul Moldovei, Muntenia și Dobrogea, Compania Națională de Autostrăzi, a închiriat, prin patru licitații, autovehicule, utilaje si echipamente pentru prevenirea și combaterea poleiului și a înzăpezirii drumurilor naționale de pe raza DRDP Iași, zona Vrancea, dar și în zona Bacău. Valoarea celor opt contracte este de peste 2 milioane de euro.

„Caimacul” banilor publici de la CNADNR pentru închirierea utilajelor a fost luat de Agro Bratu Zoo Com, din județul Giurgiu, o firmă care are ca activitate principală cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. Patronul firmei este Cătălin Bratu, un tânăr de 30 de ani, care, în 2012, cu numai doi angajați, a închiriat utilaje de peste 5 milioane de lei Companiei Naționale de Autostrăzi.

Argecom, o firmă abonată la contracte de întreținere a drumurilor naționale, a închiriat utilaje pentru deszăpezire, în valoare de aproximativ 2,7 milioane de lei.

Cos&Alex a închiriat utilaje pentru deszăpezirea drumurilor din Vrancea în valoare de aproximativ 1 milion de lei.

De asemenea, Teo Trans Consulting SRL și GI Nona Service au închiriat utilaje Secțiilor de Drumri Naționale din zona Focșani în valoate totală de aproximativ 1,3 milioane de lei. A doua firmă are ca obiect de activitate „comerțul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”.

Ștefan Etveș