17.1 C
București
vineri, 7 octombrie 2022 - 12:39
No menu items!

CNADNR dă 5,5 milioane de euro unei firme urmărite penal

spot_img

Vasile Florea_ziarulevenimentul.ro

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) deszăpezește drumurile naționale din județele Galați și Suceava o cu firmă urmărită penal pentru evaziune fiscală.

Vasile Florea, administratorul Florconstruct, anchetat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, este stăpânul întreținerii drumurilor naționale și județene din zona Câmpulung Moldovenesc, Suceava și Galați. Compania Națională de Autostrăzi a încheiat un contract de întreținere curentă pe timp de iarnă 2013-2014 a drumurilor naționale din județul Galați, pentru o perioadă de patru luni, în valoare de 4,54 milioane de lei cu firma Florconstruct din Suceava. Procedura de atribuire a fost făcută fără anunț de participare, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. Surprinzător, la licitație s-a prezentat doar firma Florconstruct.

Florconstruct_obiectivdesuceava.ro

Alte două contracte, în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, pentru deszăpezirea drumurilor din județul Suceava și Cîmpulung Moldovenesc, au fost atribuite de CNADNR pentru perioada de întreținere iarnă 2013-2015, aceleiași firme. Astfel, acordul-cadru pentru întreținerea drumurilor de pe raza SDN Câmpulung Moldovenesc are valoarea de 9,69 milioane de lei, fără TVA. Iar pentru deszăpezirea drumurilor de pe raza SDN Suceava, Florconstruct va încasa 11,4 milioane de lei, fără TVA.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, firma Florconstruct a fost pusă sub urmărire penală. La sfârșitul anului 2012, Florconstruct avea 178 angajați și un profit net de aproximativ 380.000 de lei.

Ștefan Etveș