4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 8:00

CNADNR dă 15 milioane de euro pentru câteva parcări pe Autostrada București-Ploiești

spot_img

Lucrările care vor dura 4 ani demarează la mai bine de 3 ani de la inaugurarea autostrăzii nefinalizate

Autostrada București-Ploiești (km 49)

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va aloca aproape 15 milioane de euro pentru construirea a șase parcări și patru spații de servicii pe Autostrada A3, Secțiunea București-Ploiești, lungă de 62 km.

Lucrările ce vor dura patru ani și jumătate demarează la mai bine de trei ani de la darea în folosință a Autostrăzii București-Ploiești, în ciuda restricțiilor de viteză cauzate de zone mari de drum nefinalizate. Acest tronson a costat 450 milioane de euro.

Potrivit caietului de sarcini, este vorba despre „proiectarea şi execuţia de parcări de scurtă durată şi spaţii de servicii pe Autostrada Bucureşti – Braşov, Secţiunea Bucureşti – Ploieşti”, incluzând:

– activităţile de proiectare fac referire la proiectul tehnic detaliat şi va include printre altele toate documentele necesare (după cum ar fi memorii, desene, calcule, etc.) pentru elaborarea Proiectului Tehnic în conformitate cu legislaţia naţională şi orice documentaţie necesară pentru obţinerea autorizaţiilor de construire;
– elaborarea documentaţiilor necesare obţinerii autorizaţiilor şi avizelor necesare execuţiei;
– lucrări de construcţie;
– remedierea eventualelor defecte apărute în Perioada de garanţie a lucrărilor de 48 de luni.
– descrierea serviciilor şi a lucrărilor este disponibilă în secţiunea Caietul de sarcini din cadrul prezentei documentaţii de atribuire. Anexat Documentaţiei de atribuire, se regăsesc toate documentele necesare pentru elaborarea ofertei.

CNADNR pune la bătaie o sumă cuprinsă între 50,8 milioane lei şi  58,4 milioane lei, fără TVA, ceea ce înseamnă peste 65 milioane lei, adică 15 milioane euro. Durata lucrărilor va fi de 54  luni începând de la data atribuirii contractului.

Andrei Tudor