2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:26
No menu items!

CNADNR, consiliată pentru mutarea a 200 de morți de pe traseul unei autostrăzi

spot_img

Autostrada Lugoj-Deva s-a împotmolit într-un cimitir o peșteră cu lilieci

cimitir

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva s-a împotmolit într-un cimitir și o peșteră cu lilieci, astfel că CNADNR s-a apucat să mute morți și să numere lilieci. Consultantul care ajută la mutarea morților costă aproximativ 30.000 de euro.

Costructorul lotului 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, proiect demarat în toamna anului trecut, așteaptă mutarea morților pe traseu și inventarierea liliecilor protejați, aflați într-o peșteră. Anul trecut, în studiul de fezabilitatre și caietul de sarcini prezentat de CNADNR constructorilor care au participat la licitație, cimitirul și peștera cu lilieci nu au existat pe traseul autostrăzii Lugoj-Deva. Între timp, Compania Naționlă de Autostrăzi a făcut rost de 30.000 de euro și a plătit consultanța de specialitate și strămutarea cimitirului neautorizat din Comuna Banișca, județul Hunedoara.

Firma Expres Funerare și Mărculescu Dan Octavian primesc câte 64.500 de lei pentru a consilia CNADNR privind mutarea a 200 de morți de pe aliniamentul autostrăzii Lugoj-Deva. „Anul trecut, CNADNR a semnat contractul pentru construcția lotului 4 al autostrăzii Lugoj-Deva. În vară, muncitorii au descoperit un cimitir și o peșteră cu lilieci. Localnicii spun că acest cimitir este din anii ’80, pe hărțile CNADNR și în studiile de prefezabilitate și fezabilitate nu apare nimic. Autoritățile locale spun că sunt 315 morminte, CNADNR plătește pentru mutarea a circa 200 de morți”, ne-au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

Lucrările celor 22 km de autostradă, între Lugoj și Deva, au termen de finalizare 1 august 2015.