7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 7:18

CNADNR are un contract de milioane de euro cu o firmă urmărită penal, alături de patron, pentru spălare de bani

spot_img

Firma deținută de Sorin Iacob, președintele Camerei de Comerț Suceava, este cercetată într-un dosar al DIICOT

Iacob Sorin_CCI Suceava

Indicatoarele rutiere și mijloacele de semnalizare rutieră pe rețeaua de drumuri naționale din Moldova vor fi achiziționate de DRDP Iași, în următorii doi ani, de la o firmă patronată de Sorin Gabriel Iacob, implicat într-un dosar de evaziune și spălare de bani de milioane de euro. De asemenea, Vesta Investment, „păstorită” de Radu Spirea, a reușit să se asocieze în toate contractele pentru achiziția de indicatoare rutiere pentru drumurile naționale și autostrăzile aflate în România.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a finalizat contractele acord-cadru, valabile doi ani, pentru achiziția indicatoarelor rutiere și a mijloacelor de semnalizare rutieră pe rețeaua de drumuri naționale din administrarea Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri București, Craiova, Brașov, Iași și Constanța. Firmele Vesta Investment, Helvespid, Ipa și Loial Impex își împart cele cinci contracte în valoare totală de aproximativ 88 milioane de lei, fără TVA. Mai exact, indicatoarele rutiere și mijloacele de semnalizare rutieră pentru drumurile naționale și autostrăzile din jurul Capitalei, vor fi achiziționate cu aproximativ 30,1 milioane de lei, fără TVA, de la asocierea Vesta Investment– Helvespid-Ipa. DRDP Craiova plătește aproximativ 9 milioane de lei, fără TVA, asocierii Helvespid-Vesta Investment-Ipa pentru achizția indicatoarelor rutiere și a mijloacelor de samnalizare. Tot Vesta Investment, în asociere cu Helvespid și Ipa, furnizează indicatoare rutiere, în valoare de aproximativ 12,6 milioane de lei, fără TVA, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Loial Impex, administrată de Sorin Gabriel Iacob, urmărit penal într-un dosar de evaziune fiscală, încasează peste 21,6 milioane de lei, fără TVA, de la DRDP Iași, pentru furnizarea de indicatoare rutiere și mijloace de semnalizare. Firma Loial Impex, urmărită penal, potrivit informațiilor de la Registrul Comerțului, a câștigat constractul pentru indicatoare rutiere în asociere cu Vesta Investment și Ipa. Clujust.ro a dezvăluit faptul că firma lui Sorin Gabriel Iacob a câștigat un contract, în valoare de aproximativ 2,1 milioane de lei, fără TVA pentru marcaje rutiere în Cluj Napoca.

loial impex

Ultimul contract pentru indicatoare rutiere, în valoare de aproximativ 15,3 milioane de lei, fără TVA, este semnat de oficialii DRDP Constanța cu asocierea Vesta Invesment-Helvespid-Ipa.

În dosarul în care este cercetat Sorin Iacob și firma sa, Loial Impex, mai apare, printre alții, și omul de afaceri Vasile Florea, patronul firmei Florconstruct, abonată și ea la contracte de infrastructură rutieră.

Ștefan Etveș