7.9 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 11:18

CNADNR a scos la licitație pasajul de la Domnești, de pe centura București

Compania Națională de Drumuri anunță licitație deschisă pentru pasajul suprateran de pe Centura București-Domnești, pentru 185 milioane de lei

3-centurabucuresti-rr

Conform CNADNR,  pasajul suprateran de pe centura Bucureștiului va fluidiza traficul pe această rută, unde acum se stă chiar și mai mult de o oră pentru a face câțiva kilometri, din afara Capitalei spre intrarea din cartierul Ghencea. În plus, circulația s-ar descongestiona la intersecția centurii rutiere cu cea de cale ferată din Domnești.

Întrucât în zona intersecţiei sunt amplasate numeroase construcţii având multiple destinaţii: unitate militară, locuinţe, depozite, clădiri industriale, etc., realizarea obiectivului va facilita accesul agenţilor economici şi al populaţiei din cartierele din zonă, va fluidiza traficul pe Centura rutieră a Bucureştiului, degrevându-se astfel străzile din interiorul municipiului. Pasajul Domneşti va rezolva o problemă acută a zonei, determinând la final, un trafic civilizat.

Narcis Ştefan Neaga, director general al CNADNR SA

Pasajul va avea o lungime de 257,49 metri, iar valoarea estimată a contractului este de 185.322.034 lei, fără TVA. durata de implementare a contractului va fi de 51 de luni, din care 3 luni perioada de proiectare, 24 de luni de execuție și 24 de luni perioada de notificare a defectelor.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 30 aprilie, în aceeași zi, la ora 12, procedându-se la deschiderea ofertelor.

Decizia CNADNR de a construi acest pasaj vine după ce oamenii care locuiesc în zonă – aproximativ 20.000 de persoane – au protestat și au blocat drumul, spunând că sunt afectaţi zilnic de imposibilitatea de a circula, în condiţiile în care Prelungirea Ghencea are câte o singură bandă pe sens, iar numărul maşinilor creşte în ritmul alert al dezvoltării imobiliare. În plus, spun ei, lipsa infrastructurii pietonale reprezintă un risc real pentru copiii din cartierele nou construite.

M. Nedelcu / Ș. Etveș