13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:58
No menu items!

CNA solicită ANCOM suspendarea temporară a difuzării DD TV

spot_img

cna

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis marți în unanimitate, la propunerea președintelui CNA, Laura Georgescu, să solicite Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și Digital Sky suspendarea temporară a difuzării postului DD TV până la soluționarea „aspectelor de natură penală”.

„Să amânăm până joi, să-i vedem la față pe acționari, să scoatem la lumină, să ne lămurim că îi putem retrage licența. Sunt în insolvență. (…) La 1 februarie 2014 Codul Penal se înăsprește și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an retransmisia serviciilor de radio și televiziune fără licență de emisie”, a afirmat Laura Georgescu.

Digital Sky SRL este societatea care ridică semnalul televiziunii DD TV la satelitul Eutelsat 16 grade Est.

Televiziunea OTV, a cărui licență a fost retrasă în ianuarie 2013, a început să emită, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în România pe frecvența de satelit a postului DD TV. Modificarea grilei de programe a oricărui post de televiziune trebuie anunțată și aprobată de CNA. Grila DD TV aprobată de CNA include difuzarea de filme, într-un procent de 67,5%, și programe preluate de la televiziunea de muzică populară Inedit TV (32,5%).

Dan Diaconescu a afirmat luni, într-o conferință de presă susținută în Parlament, la grupul deputaților PP-DD, că, începând din 15 octombrie, OTV emite legal în România din străinătate și că peste 200 de firme mici de cablu din țară retransmit programele sale.

A.V.