15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 16:32
No menu items!

CMR a acordat distincția “Ad Honorem” medicilor supraviețuitori ai accidentului aviatic din Apuseni

spot_img

colegiul-medicilor

Colegiul Medicilor din România (CMR) a acordat joi distincția “Ad Honorem” medicilor supraviețuitori în accidentul din Apuseni, familiei studentei Aureliei Ion, piloților Adrian Iovan și Răzvan Popescu.

“CMR a decis să acorde distincția “Ad Honorem” medicilor din accidentul aviatic din Apuseni care aduc un plus de demnitate profesiei”, a spus președintele CMR, Vasile Astărăstoae.

El a spus că CMR a propus președintelui Traian Băsescu să le acorde acestora Ordinul Meritul Sanitar în Grad de Comandor.

“Se pare că nu suntem atât de influenți încât să ia această decizie”, a spus Astărăstoae.

Prezent la eveniment, ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu și-a exprimat regretul față de accidentul din Apuseni și și-a manifestat speranța ca pe viitor să poată fi prevenite astfel de catastrofe.

“Mă gândeam că această dramă din Apuseni seamănă cu drama din sistemul sanitar, aproape de prăbușire, dar găsim resursele să ne revenim. Sper că ne-am învățat lecția și să putem reacționa de acum încolo, sper să putem preveni”, a spus ministrul.

Medicul Radu Zamfir, supraviețuitor al accidentului, a spus că este onorat de solidaritatea tuturor medicilor din România care s-a manifestat prin această distincție.

La rândul său, medicul Sorin Ianceu a afirmat că este onorat să primească o astfel de distincție.

“Așa cum noi am reușit să fim o echipă, haideți să fim cu toții o echipă pentru ce înseamnă România, pentru pacienții noștri”, a spus Ianceu.

Doctorul Cătălin Pivniceru a spus că oricine ar fi fost în locul supraviețuitorilor ar fi făcut la fel.

La rândul său, medicul Valentin Calu a spus că de luni și-a reluat activitatea, iar de miercuri a început să opereze.

A.V.