16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 5:44
No menu items!

Cluj: Fostul consilier județean Rareș Pop, arestat preventiv

spot_img

Șeful teritorial al Inspectoratului pentru Controlul Traficului Rutier va sta în închisoare 30 de zile

rares pop

Reținut deja pentru fapte de corupție, fostul consilier județean clujean Rareș Pop a fost arestat preventiv, joi seară, de Tribunalul Cluj, potrivit Mediafax. Acesta este suspectat de fapte precum luarea de mită, șantaj, abuz în serviciu și trafic de influență.

Alături de Pop, judecătorilor le-a mai fost prezentat și inspectorul Claudiu Crișan, coordonator al Biroului județean Cluj din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, fiind suspectat de aceleași infracțiuni.

La intrarea în sala de judecată, Rareş Pop a declarat că a fost reţinut „pentru nişte probleme legate de activitatea instituţiei”. Audierile celor doi au durat mai bine de cinci ore.

DNA informa, miercuri, că Rareş Pop, în calitate de consilier judeţean (PNL) şi inspector şef teritorial la Inspectoratul pentru Controlul Traficului Rutier, este urmărit penal pentru abuz în serviciu în formă continuată cu obţinere de foloase necuvenite, şantaj, luare de mită, precum şi pentru desfăşurarea de activităţi ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase.

Procurorii au început urmărirea penală şi împotriva lui Claudiu Crişan, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu comis în formă continuată cu obţinere de foloase necuvenite, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată.

De asemenea, urmărirea penală a început şi împotriva lui Radu Ioan Dohotar, inspector coordonator al Biroului judeţean Bistriţa Năsăud şi membru în consiliul de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, în sarcina căruia s-au reţinut aceleași infracţiuni.

Din comunicatul DNA reieşea că cei trei suspecţi solicitau inclusiv neluarea măsurilor legale pentru sancţionarea utilizatorilor mijloacelor rutiere, „în scopul protejării unor societăţi aflate în sfera de interes a inspectorilor judeţeni”.

foto: actualdecluj.ro

C.C.