5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 9:28

Clubul de fotbal patronat de Gigi Becali nu mai are voie să folosească numele “Steaua”

spot_img

Curtea de Apel București a decis că echipa deținută de Gigi Becali – Fotbal Club Steaua București (FCSB) – nu mai are voie să folosească denumirile”Steaua” și ”Steaua București” fără consimțământul clubului Armatei, CSA Steaua. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au admis o acțiune depusă în instanță de CSA București și au interzis clubului FCSB să utilizeze marca ”Steaua” în competițiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate, în înscrierile în asociațiile și federațiile sportive, potrivit Agerpres.

”Admite în parte acțiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua București SA să folosească fără consimțământul reclamantei semnele Steaua, Steaua București sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale și în special în competițiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociațiile și federațiile sportive”, se arată în decizia instanței.

De asemenea, judecătorii obligă ONRC să radieze numele ”Steaua București” din cuprinsul denumirii comerciale a SC Fotbal Steaua București SA.

Pe de altă parte, magistrații au respins cererea CSA București de acordare a unor daune cominatorii.

Clubul Sportiv al Armatei a deschis mai multe procese împotriva lui Gigi Becali, solicitând printre altele recuperarea unui prejudiciu în valoare de 37 de milioane de euro cauzat de folosirea ilegală a mărcii ”Steaua București” de către clubul de fotbal FCSB, finanțat de Gigi Becali, în perioada 2004-2014.

Clubul Sportiv al Armatei și-a înființat recent o echipă de fotbal, iar fostul internațional Marius Lăcătuș a fost numit antrenor-coordonator. Echipa va fi înscrisă în Liga a IV-a începând cu sezonul competițional 2017-2018 și are ca obiectiv promovarea în Liga I în anul 2020.

T.S.