11 C
București
miercuri, 3 martie 2021 - 13:21

Clienții Dolce ar putea rămâne fără canalele trustului Pro TV – Media Pro

Clienții companiei de cablu Dolce (Romtelecom) ar putea fi privați de canalele trustului Media ProPro TV, Acasă TV, Sport.ro etc. Compania Romtelecom nu a ajuns la o înţelegere financiară cu Pro TV SA, astfel că scoatarea a 11 posturi din grilă este aproape sigură din 3 ianuarie.

Cele două companii negociază de mai multe luni continuarea difuzării celor 11 canale TV, dar încă nu s-a ajuns la nici un rezultat.
„Având în vedere că, până la acest moment, nu s-a ajuns la nicio concluzie, există o probabilitate ridicată ca, începând cu 3 ianuarie 2013, Romtelecom să fie nevoită să înceteze difuzarea celor 11 canale ale ProTV, inclusiv MTV România și VH1” se arată într-un comunicat al companiei de cablu.

Romtelecom spune că „a negociat cu bună credință cu partenerul său, Pro TV S.A, făcând toate eforturile pentru a proteja interesele financiare ale clienților săi pentru a avea un abonament la un preț rezonabil”.

„Pe parcursul negocierilor, Pro TV S.A. a solicitat Romtelecom o creștere semnificativa a costurilor de difuzare pentru cele 11 canale ale grupului, ceea ce ar presupune, în mod automat, costuri mai mari pentru clienții Romtelecom”, precizează Romtelecom.

„Ținând cont de faptul că fiecare leu contează pentru clienții săi, Romtelecom dorește să îi asigure pe aceștia de toată deschiderea și bunăvoința de a face toate eforturile  pentru a ajunge la o înțelegere cu Pro TV S.A, cu privire la un preț stabil și rezonabil pentru transmiterea celor 11 canale ale grupului, exprimându-și, în același timp, speranța că și Pro TV S.A ține cont de interesul telespectatorilor români”, subliniază Romtelecom în comunicat.

În cazul în care posturile PRO vor fi scoase din grilă, Romtelecom a anunţat deja că „va oferi abonaţilor alte canale TV de cea mai bună calitate, începând cu data de 3 ianuarie 2013”. A.T.