13.9 C
București
marți, 11 mai 2021 - 1:31

Claudiu Niculescu, audiat la DIICOT Cluj

Claudiu Niculescu, audiat la DIICOT Cluj

Fostul jucător şi antrenor al “U” Cluj Claudiu Niculescu a fost audiat, joi, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Cluj, ca martor în dosarul privind prejudicierea clubului de fotbal cu 11 milioane de euro, prin transferul unor jucători.

Niculescu a răspuns întrebărilor anchetatorilor timp de peste patru ore. A refuzat, în schimb, să facă declarații jurnaliștilor la ieșirea de la audieri.

Claudiu Niculescu, fost jucător şi fost antrenor al “U” Cluj, în prezent antrenor al FC Bihor, din Liga a II-a, a fost citat în calitate de martor în dosarul privind prejudicierea clubului de fotbal “U” Cluj cu 11 milioane de euro prin transferul unor jucători de la acest club la Petrolul Ploieşti.

Surse judiciare au precizat că, în perioada următoare urmează să fie audiaţi, în acest dosar, mai mulți fotbalişti de la Petrolul Ploieşti.

Potrivit DIICOT, în perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA “au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA”.

Poliţia Română preciza că sportivii sunt înregistraţi la noul club, figurând cu o valoare de transfer ridicată, unul dintre ei fiind transferat deja la un al treilea club sportiv în schimbul unei sume apreciate la 250.000 de euro.

Astfel, se estimează că, prin această modalitate, clubul sportiv din Cluj a fost prejudiciat cu aproximativ 10,95 milioane euro (45.225.000 RON), arăta Poliţia Română.

R.D.