3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022 - 9:25
No menu items!

Claudiu Năsui și USR PLUS București continuă șantajul pe bugetul Primăriei Capitalei. De ce nu vor vota bugetul

spot_img

Președintele USR PLUS București, Claudiu Năsui revine, marți, cu avertismentul dat primarului general Nicușor Dan, conform căruia consilierii formațiunii NU vor vota bugetul Primăriei Capitalei, deoarece ”motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna”. USR PLUS București a încercat să forțeze mâna primarului Nicușor Dan, pentru ca omul lui Vlad Voiculescu, viceprimarul Horia Tomescu, să poată controla spitalele din Capitală. 

În plin scandal legat de bugetul Primăriei Capitalei, blocat la vot de consilierii USR PLUS București, conduși de Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, premierul Florin Cîțu i-a avertizat, marți, pe cei din conducerea Primăriei Capitalei că trebuie să găsească rapid o soluție pentru adoptarea bugetului, deoarece nu va fi de acord să dea bani de la bugetul de stat pentru „derapajul” de la București.

La câteva zeci de minute după declarația premierului, USR PLUS București a anunțat că nu renunță la cerintele sale inițiale, deși chiar copreședintele formațiunii, Dan Barna, anunțase că se va implica personal în negocieri. Proiectul bugetului Capitalei a fost respins, în urmă cu o săptămână, în şedinţa Consiliului General, cu 17 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi 14 abţineri, voturile contra fiind ale consilierilor USR PLUS București.

USR-PLUS București, condus de Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, a transmis, marți, că ”motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna”.

„Motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna. Practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive. Tot creştem cheltuielile, dar pentru că ştim că nu avem loc de ele în buget, minţim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix. Nimic bun nu va veni vreodată din minciună”, a postat USR-PLUS București, marţi, pe Facebook.

Consilierii generali ai formaţiunii consideră că, fiind la început de mandat, „felul cum aşezăm lucrurile acum este felul cum vom guverna patru ani de zile. Dacă alegem să închidem ochii, care mai este diferenţa între noi şi cei care au guvernat dezastruos până acum?”.

În aceeași postare, reprezentanţii USR PLUS Bucureşti fac acuzații grave la adresa primarului general Nicușor Dan, comparându-l cu fostul primar de la PSD, Gabriela Firea.

„Nu putem accepta practicile pe care le criticam la primarul PSD, Gabriela Firea. La doar 6 luni de la alegerile locale când o criticam pentru un buget chiar mai mic decât cel propus pentru acest an, ni se cere acum votul pentru o minciună. Aceste bugete fanteziste sunt motivul pentru care Bucureştiul a ajuns în faliment. Trebuie să le punem stop”, mai susține  USR PLUS București.

Emanuel Stan