duminică, 17 ianuarie 2021 - 12:21

Claudiu Manda: Sigur va fi audiat Liviu Dragnea la Comisia SRI. Cine va mai fi invitat la audieri

Restricții noi în Italia, după creșterea numărului de cazuri COVID

Numărul crescut al cazurilor de infectare cu noul coronavirus le-a determinat pe autoritățile din Italia să înăsprească din nou regulile de combatere a pandemiei,...

Studenții de la medicină din Cluj, interziși în spitale, fără vaccin COVID

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Cluj (UMF Cluj), Anca Buzoianu, a anunțat că studenții care refuză vaccinul nu vor intra în spitale, pentru a...

Testarea COVID în școli, după redeschiderea din 8 februarie

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a explicat cum se va face testarea COVID-19 în școli, în contexrtul în care autoritățile vor...

Vaccinare în stand-by, în Norvegia, din cauza prea multor decese la persoane vârstnice

Norvegia a înregistrat un total de 29 de decese la persoanele de peste 75 de ani care au primit prima doză de vaccin anti-Covid,...

Claudiu Manda, şeful Comisiei pentru controlul activității SRI, a declarat, miercuri, că Liviu Dragnea va fi audiat în mod sigur în comisie, după ce şi-a manifestat interesul în acest sens, data audierii urmând să fie stabilită în prima şedinţă. 

Sigur va fi invitat“, a răspuns Claudiu Manda la întrebarea jurnaliştilor legată de posibila audiere a liderului PSD Liviu Dragnea în Comisia de Control a SRI. Manda a confirmat că data va fi stabilită, cel mai probabil în şedinţa care are loc săptămâna viitoare.

La rândul său, înainte de şedinţa grupurilor parlamentare PSD, Liviu Dragnea a afirmat că va răspunde oricărei invitaţii. “M-am plictisit eu de când mă autoinvit“, a spus Dragnea.

Președintele PSD a precizat şi luni seara, la emisiunea “Sinteza Zilei” de la Antena 3 că va răspunde oricăror întrebări în faţa Comisiei SRI, el arătând că ştie lucruri care trebuie cunoscute legate de destine frânte.

„Răspund la orice fel de întrebare, şi la comisie (Comisia SRI, n.r.), dacă sunt invitat. Aceste lucruri trebuie ştiute, pentru că vorbim de o perioadă neagră din istoria acestei ţări. Vorbim de destine frânte, oameni distruşi. Cum să rămână nespuse, neştiute? Eu stau şi mă uit la televizor, mai şi citesc prin presă interviuri…apostolii dreptăţii şi alţi apostoli. Nu stau sa vorbesc la televizor cum vorbea altul de tăiat de porci. Astea sunt lucruri mult prea serioase care trebuie spuse pentru prima dată într-o comisie (Comisia SRI, n.r.)”, a spus Dragnea.

„Dacă voi fi chemat şi întrebat n-o să mă joc cu vorbele, nu o să spun jumătăţi de adevăruri. Am sperat mult că o să fiu luat în serios prin ceea ce spun de-a lungul vremii. Am spus că nu mi-e teamă, dacă mor, mor în picioare, nu am de ce să mint şi când e vorba de un interes major al acestei ţări nu mă dau înapoi. Se pare că n-am fost luat în serios. Am tot avertizat, am tot cerut public de foarte mult timp să intrăm în normalitate. Se pare că nu. Şi eu nu sunt împotriva nimănui, dar trebuie să fie lucruri ştiute, pentru ca toată lumea să înţeleagă că nu se mai poate continua aşa, sunt lucruri grave. Nu putem trăi aşa. Nu e normal să se trăiască aşa. Nu mai poate continua în felul ăsta. Sunt lucruri întâmplate care nu trebuie să se mai întâmple şi, din păcate se mai întâmplă şi acum. Credeţi că preşedintele Iohannis e protejat? Nici vorbă!”, a adăugat Dragnea.

El a arătat că preşedintele Iohannis nu va putea să spună niciodată că nu a ştiut despre aceste „practici”, ale căror „reminiscenţe” se simt şi astăzi.

Manda: Maior, Coldea, Ponta, Băsescu şi Tăriceanu, invitaţi la Comisia SRI

George Maior, Florian Coldea, Traian Băsescu, Călin Popescu-Tăriceanu şi Victor Ponta vor fi invitaţi la audieri în cadrul Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, a anunţat, miercuri, senatorul PSD Claudiu Manda, preşedinte al comisiei.

“Sunt patru persoane despre care am spus public că intenţionăm să le invităm în perioada imediat următoare şi, probabil, va fi invitat şi domnul Dragnea. Domnul Coldea, domnul Maior, domnul Băsescu şi domnul Tăriceanu. Intenţionăm să-i invităm la comisie pe toţi, în măsura în care doresc, pot”, a precizat Manda.

El a adăugat că va avea o discuţie cu George Maior, joi, la Parlament.

“Cred că fiecare dintre cei patru şi-ar dori să vină să lămurească aspecte care îi vizează, comisia va trebui să aibă o concluzie, e important să existe şi punctul lor de vedere”, a arătat senatorul.

Manda a precizat că şi Victor Ponta va fi invitat. “Sunt aspecte, s-a făcut referire în comisie, el vrea să aducă în atenţia comisiei anumite aspecte”, a menţionat preşedintele senatorul PSD.

Șeful Comisiei de control al SRI, despre serviciul de informații din SPP

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI va analiza, în prima şedinţă, o scrisoare primită de la Alina Mungiu-Pippidi legată de posibilitatea ca în SPP să fi existat un serviciu secret, a declarat, miercuri, senatorul PSD Claudiu Manda, preşedinte al comisiei.

“Am primit o scrisoare din partea doamnei Pippidi (Alina Mungiu-Pippidi – n.r.) la Comisia SRI, în prima şedinţă vom discuta, despre faptul că ar fi existat la SPP un serviciu secret. Rămâne să vedem ce vom face la comisie, dacă este de competenţa noastră sau nu un serviciu secret în SPP”, a afirmat Manda.

Întrebat dacă va fi invitat şeful SPP, Lucian Pahonţu, el a spus: “Avem scrisoarea adresată comisiei de doamna Pippidi. În prima şedinţă vom discuta dacă are legătură cu comisia, dacă va fi trimisă la altă comisie, dacă se va face o comisie de anchetă – care nu e decizia noastră, dar e un aspect cu care fiind sesizaţi (…) vom parcurge acel document pentru a avea un răspuns”, a explicat Claudiu Manda.

Întrebat şi dacă se impune o comisie de anchetă în acest caz, Manda a răspuns că sunt mai multe variante, pe care nu le decide însă Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

R.D.

DNA clasează dosarul Chiliman-Moisescu, după ce i-a reținut în 2015

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a clasat dosarul în care fostul primar PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, era acuzat că ar fi primit comisioane în...

Gafa Guvernului Cîțu, pe banii românilor

Angajatorii din România sunt bulversați de o gafă a Guvernului Cîțu. Executivul a uitat să precizeze în hotărârea prin care a fost mărit salariul...

Whatsapp amână noile condiții de confidențialitate, dar nu renunță la ele

WhatsApp anunţă că va amâna cu trei luni aplicarea noilor politici de intimitate, care ar fi trebuit să devină active de la 8 februarie....

Avertizare de polei pe Autostrada A3. Deja s-au produs trei accidente

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române îi avertizează pe șoferi că pe autostrada A3 București – Ploiești sunt porțiuni acoperite cu polei,...

Avertizare pentru românii care călătoresc în Olanda

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Țărilor de Jos că, potrivit informațiilor...