Claudiu Manda: Maior, Coldea, Băsescu și Tăriceanu, audiați la Comisia SRI

Șeful Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, Claudiu Manda, a anunţat, marţi, datele la care vor fi audiaţi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul președinte Traian Băsescu, dar şi foştii şefi ai SRI – George Maior și Florian Coldea. 

Potrivit lui Claudiu Manda, audierile vor avea loc astfel:

  • 20 februarie- Călin Popescu Tăriceanu
  • 27 februarie- George Maior
  • 6 martie- Florian Coldea
  • 13 martie- Traian Băsescu

“Pentru săptămâna viitoare, marţi pe data de 20 februarie, va fi invitat la comisie dl Călin Popescu-Tăriceanu. Domnia sa a şi confirmat. Pe data de 27 februarie, tot marţi, îl invităm la comisie pe dl George Maior, urmând ca la o săptămână după, în speţă 6 martie, să vină la comisie dl Florian Coldea. Iar, în săptămâna următoare, o să-i propunem d-lui preşedinte Traian Băsescu să vină la Comisie când îi permite timpul domniei sale şi în contextul în care putem să avem şedinţă de comisie – ne-am dori să fie data de marţi, să vedem dacă dl Traian Băsescu poate să fie pe 13 martie la comisie, urmând ca, după aceea, celelalte persoane despre care s-a vorbit în spaţiul public să stabilim când le invităm”, a declarat, marţi, Claudiu Manda.

Domnul Dragoș e ofițer SRI?

Referitor la înregistrările realizate de fostul deputat Vlad Cosma și prezentate, în premieră, duminică seara, la emisiunea “Sinteza Zilei” de la Antena 3, în care procurorul Mircea Negulescu îl contactează pe un anume Dragoș și îi cere sfaturi legate de supravegherea unui post telefonic, Claudiu Manda a anunțat că membrii Comisiei au înaintat o solicitare SRI. 

“Am hotărât să întrebam SRI dacă domnul Dragoș la care făcea referire domnul procuror Portocală e ofițer SRI si care era natura colaborarii sale cu procurorul. Ne-am sesizat, pentru că am văzut în spaţiul public o astfel de referire că Dragoş era ofiţer SRI”, a mai spus șeful Comisiei pentru controlul activității SRI. 

R.D.

 

NICIUN COMENTARIU