-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 3:45
No menu items!

Claudiu Manda: Dumitru Iliescu a spus că se pregătește un nou dosar “Belina”

spot_img

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, Claudiu Manda, a declarat, joi, că fostul șef al SPP, generalul Dumitru Iliescu a relatat, în fața membrilor comisiei despre implicarea SRI în dosarul “Belina”. Iliescu ar fi dezvăluit și că se mai pregătește un nou caz “Belina”, în care ar fi vizați mai mulți miniștri, dar fără știința actualei conduceri a Serviciului. 

“Am avut audierea domnului Dumitru Iliescu. Domnia sa a dorit să fie ultima. Mai sunt elemente care sunt de lămurit. (…) În mare, a făcut o serie de referiri. Unu – spunea că în cazul Voicu (n.r. fostul senator Cătălin Voicu) are probe că s-a solicitat arestarea domnului Voicu și că domnul Coldea i-ar fi transmis domnului Morar, la vremea respectivă șef DNA, să-l aresteze pe domnul Voicu – vorbim de momentul 2009, imediat după alegerile prezidențiale -, că domnul Morar n-a fost de acord cu acest lucru și, de aceea, a ajuns apoi la doamna Kovesi și direct la cei doi procurori de caz. A spus că înverșunarea doamnei Kovesi și a domnului Coldea împotriva domnului Geoană veneau ca urmare a faptului că domnul Geoană ar fi declarat că pe domnul Morar îl va păstra și pe cei doi îi va schimba”, a declarat Manda.

Potrivit șefului Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, Dumitru Iliescu ar fi vorbit și despre implicarea SRI în dosarul “Belina”, dar și despre faptul că se pregătește un nou dosar “Belina”, în care ar vizați mai mulți miniștri, printre care și Olguța Vasilescu.

“A spus că se mai pregătește un nou caz <<Belina>>, fără știința actualei conduceri a SRI și că sunt patru miniștri vizați (…). Următoarea persoană din viitorul lot este doamna Olguța Vasilescu. Nu a vrut să detalieze foarte mult, a încercat să transmită că se încearcă cumva introducerea unor persoane din SRI ca martor în dosar, martori protejați”, a afirmat Manda.

El a adăugat că Dumitru Iliescu a vorbit și despre “statul paralel”, respectiv despre “atacul statului paralel asupra instituțiilor fundamentale ale României — CCR, Guvern, Parlament și justiție”.

R.D.