8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 1:44

Clasament Coface: Cele mai riscante domenii pentru cei care fac afaceri cu Vestul Europei

spot_img

Mai multe sectoare continuă să prezinte un risc ridicat, pe fundalul primelor semne de stabilizare

coface22

Recesiunea pare că se apropie de sfârșit în Europa de Vest, însă această tendință nu a condus încă la o îmbunătățire semnificativă a riscului sectorial, potrivit unui comunicat al companiei de consultanță Coface.

În primul trimestru al anului, nivelul de risc de credit comercial a rămas deosebit de ridicat în sectorul metalelor, auto și al construcțiilor. Industria metalurgică, în cadrul căreia cifra de afaceri și profitabilitatea sunt într-un declin constant, este dependentă de sectorul construcțiilor si de cel auto – principalele sale piețe de desfacere.

Coface recomandă vigilență în cazul pieței auto, în pofida tendinței pozitive, cu șase luni consecutive de creștere a vânzărilor.

În construcții, prețurile sunt, în general, în scădere. Piața și-a revenit ușor în Germania și Danemarca, dar este afectată grav în Europa de Sud, Franța și Marea Britanie.

Europa de Vest este cea mai important piață de desfacere pentru exporturile României, pe primele trei locuri la acest capitol fiind Germania, Italia și Franța.

Compania Coface, subsidiară a grupului Natixis, este specializată în asigurări de credit și în managementul investițiilor.

Vlad Bârleanu