15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:43
No menu items!

Clasa pregătitoare, etapa a doua. De marți, 13 iunie, părinții pot depune cerere de înscriere pentru copiii care nu au fost înscriși în prima etapă

spot_img

Potrivit calendarului de înscrieri la clasa pregătitoare, publicat pe edu.ro, marți 13 iunie, începe etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare, pentru copiii care fie nu au fost cuprinși în nici o unitate de învățământ în prima etapă, fie nu au fost înscriși, potrivit Edupedu.

Cererile pot fi depuse online, prin email, sau direct la școală. Prima etapă s-a încheiat luni, 12 iunie, când au fost afișate pe site-urile școlilor sau la aviziere, listele cu elevii admiși.

Marți, 13 iunie, copiii care nu au fost cuprinși la nici o școală în prima etapă de înscrieri, sau care nu au fost înscriși, vor intra în etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare, care are loc între 13-16 iunie 2023.

Pe 13 iunie, părinții pot depune cereri, după ce școlile vor publica pe site-uri sau la avizier, listele cu elevii admiși.

Calendarul de înscrieri la clasa pregătitoare a fost modificat pe 7 iunie prin ordin de ministru, ca urmare a grevei generale din Învățământ, declanșată pe 22 mai și care s-a încheiat pe 12 iunie.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare:

• în perioada 13 – 16 iunie vor avea loc:

– depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la această etapă;

– validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

• în perioada 19 iunie – 10 iulie vor avea loc:

– procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere;

– afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 1 – 8 septembrie 2023 vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

D.Constantin