4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:04
No menu items!

Clasa I începe fără manuale

spot_img

Din anul şcolar 2014-2015, elevii claselor I şi a II-a ar urma să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală

scoala

Anul şcolar 2014-2015 începe luni fără manuale noi pentru clasele I şi a II-a deoarece ministerul nu a reușit să finalizeze procedura de licitație pentru realizarea cărților școlare.

Din anul şcolar 2014-2015, elevii claselor I şi a II-a ar urma să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală. Pentru realizarea acestora, Ministerul Educaţiei a organizat o licitaţie, care a fost însă contestată de unele edituri.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse.

O zi mai târziu, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a susţinut că întârzierea noilor manuale pentru clasele I şi a II-a este din vina “celor care au blocat procedura” şi a asigurat elevii, cadrele didactice şi părinţii că acestea acestea vor ajunge în şcoli imediat ce licitaţia se va finaliza.

Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea de manuale noi – pe hârtie şi digitale -, destinate claselor I şi a II-a, continuă. MEN a luat act de Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi va face ajustările necesare, acolo unde acest lucru s-a dispus. MEN asigură elevii, părinţii şi dascălii că manualele vor ajunge în şcoli imediat ce procedura de licitaţie se va finaliza şi că instituţia face toate demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, respectând, însă, termenele legale

Comunicat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN)

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru, a declarat joi că lipsa noilor manuale pentru clasele I şi a II-a nu este o situaţie plăcută, deoarece elevii nu pot învăţa după manuale vechi.

„Nu putem pune pe bănci manualele vechi, potrivit unei note transmise de către Ministerul Educaţiei Naţionale”, a subliniat Trăistaru.

C.A.