15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:57
No menu items!

Clădirea în care se află biroul AFP în Gaza, ținta raidurilor israeliene

spot_img

 

cladire bombardata

Clădirea în care de află biroul AFP în Gaza a fost bombardată în urma unui raid aerian israelian în cursul căruia etajul șase al imobilului a fost lovit de trei rachete.

”Eram în birou împreună cu un coleg şi, deodată, am auzit o explozie care nu părea atât de aproape, chiar dacă ea a zguduit clădirea, dar ne-am dat seama că ea a avut loc mai sus de noi”, a precizat jurnalistul AFP, Mahmoud Hams, adăugând că ”după circa cinci minute, noi am auzit alte două explozii puternice, care au zguduit din nou clădirea, şi radioul poliţiei a început să anunţe că imobilul nostru, Turnul Naama, a fost atins”.

Jurnalistul a afirmat că la fața locului au sosit echipaje de pompieri și ambulanțe, însă în urma bombardamentului “nu păreau să existe victime”.

Un purtător de cuvânt al aramatei israeliene a confirmat că raidul aerian a vizat clădirea cu opt etaje situată în cartierul Rimal: ”Noi am atacat etajul al şaptelea al clădirii. După câte ştim noi, Hamas (la putere în Gaza) avea un centru de informaţii militare acolo”.

“Teroriştii Hamas nu se aflau în clădire pentru un interviu, ci pentru a comunica cu agenţii din teren”. ‘”Jurnalişti din Gaza, staţi deoparte de terorişti, de infrastructurile Hamas! Nu acceptaţi să serviţi drept scuturi umane pentru ei!”, au subliniat reprezentanți ai  armatei israeliane.