3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 15:58
No menu items!

CJ Ilfov a dispus de urgență anchetă la centrul de plasament unde un copil a fost bătut de un paznic

spot_img

Consiliul Județean Ilfov a început, miercuri, o anchetă la Centrul de Plasament nr. 6 din Voluntari, unde un copil a fost bătut de un paznic. Unitatea socială se află în subordinea Consiliului Județean.

CJ Ilfov a emis miercuri o dispoziție prin care a fost formată o comisie care analizează „în regim de urgență” faptele întâmplate marți în Centrul de Plasament Numărul 6 din orașul Voluntari, conform Mediafax.

Potrivit CJ Ilfov, până cel târziu vineri, comisia urmează să întocmească un raport din care să reiasă cauzele care au generat comportamentul „inadmisibil” al personalului Centrului de plasament față de copilul aflat sub măsură de protecție.

„În urma acestui raport se vor lua urgent măsurile necesare, conform legislației în vigoare. Consiliul Județean Ilfov regretă cele întâmplate în cadrul unei instituții aflate în subordinea sa, își exprimă totalul dezacord în privința acestor situații și asigură cetățenii ca acest fapt nu va rămâne nepedepsit”, arată, într-un comunicat transmis presei miercuri, Consiliul Județean Ilfov.

Poliția Ilfov a anunțat de marți controale după ce un copil de la un centru de plasament din Ilfov a fost bătut de paznic și amenințat cu „salvarea”, pentru că sărea pe saltea.

„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public cu privire la agresiunea față de un copil minor, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii orașului Voluntari efectuează verificări, cu privire la posibile fapte de natură penală, privind agresiunea fizică asupra unui minor, instituționalizat la un centru de plasament, de pe raza județului Ilfov”, transmite Poliția Ilfov.

Președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Mădălina Turza, a anunțat că o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA a plecat la Centrul de plasament din orașul Voluntari, unde în urmă cu scurt un copil a fost bătut.