4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 23:36
No menu items!

CJ Brașov nu mai așteaptă după guvern și finanțează din bani europeni spitale și instituții publice pentru valul al doilea al pandemiei

spot_img

Proiectul, denumit “Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în judeţul Braşov”, ar urma să fie finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, Axa prioritară privind protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei de COVID-19, anunță Consiliul Județean.

“Având în vedere atenţionările experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind posibilitatea foarte ridicată de a exista un al doilea val al pandemiei de COVID-19, precum şi situaţia recentă din China, unde o altă provincie a intrat în carantină din cauza unor noi focare de coronavirus, considerăm necesară dotarea urgentă cu echipamentele solicitate de SCJU Braşov, Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie ‘Dr. I.A Sbârcea’ şi DGASPC, pentru a fi pregătiţi pentru orice situaţie în cazul în care, o dată cu venirea sezonului rece – propice răspândirii virusului, o să apară un alt val de infectări”, se arată în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre adoptat.

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, a precizat, în cadrul şedinţei, că, din suma de 44,9 milioane de lei, până la ora actuală, au fost cheltuiţi deja 17,1 milioane de lei pentru echipamente medicale şi materiale sanitare, iar 27,7 milioane de lei sunt destinaţi dotării secţiei ATI de la SCJU.

Totodată, consilierii judeţeni braşoveni au adoptat, vineri, un proiect prin care de la bugetul judeţului se va asigura o cofinanţare de minimum 10% pentru echipamentele medicale pe care SCJU Braşov vrea să le cumpere printr-un program al Ministerului Sănătăţii. Valoarea totală a acestor echipamente, conform solicitării SCJU Braşov, este de 3,3 milioane de lei.