35.7 C
București
vineri, 30 iulie 2021 - 17:48

CIUMĂ bubonică în China: Un oraș a fost închis, o persoană a murit, iar alte 151 sunt în carantină

spot_img

Ciuma bubonică este o infecție bacteriană care afectează îndeosebi animalele

 ciuma bubonica

Un oraș din China a fost închis și 151 de persoane au fost plasate în carantină săptămâna trecută, după ce un bărbat a murit de ciumă bubonică, a anunțat marți presa oficială, preluată de AFP.

Celor 30.000 de locuitori ai orașului Yumen (provincia Gansu, nord-vestul Chinei) nu li se permite să părăsească localitatea, iar poliția obligă mașinile să ocolească orașul, informează postul CCTV.

Victima, în vârstă de 38 de ani, a tranșat o marmotă moartă, probabil infectată, ca să își hrănească câinele, relatează Beijing News.

„Orașul are destul orez, făină și ulei pentru a-și hrăni locuitorii timp de o lună”, a adăugat CCTV, precizând că „autoritățile nu mai permit nimănui să plece din oraș”.

Ciuma bubonică este o infecție bacteriană care afectează îndeosebi animalele. Puricii sunt adesea purtători ai bolii după ce pișcă șobolani sau alte rozătoare contaminate, putând-o transmite omului. În secolul al XIV-lea, o epidemie de ciumă bubonică, numită ”ciuma neagră”, a făcut zeci de milioane de victime în Europa, amintește AFP.

C.A.