17.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 9:12
No menu items!

Ciucă recunoaște „disensiunile” din coaliție, dar crede că scandalul aduce „stabilitate și echilibru”

spot_img

Președintele PNL Nicolae Ciucă recunoaște că există isensiuni între PNL şi PSD în coaliţie, dar crede că toate scandalurile conduc spre o decizie care „asigură stabilitatea şi echilibrul ţării”.

Ciucă recunoaște că sunt disensiuni în coaliția de guvernare, dar pune scandalurile pe seama „ideologii, doctrine şi abordări specifice fiecărui partid în parte”.

„Există disensiuni, dar eu apreciez că aceste disensiuni practic conduc spre ceea ce înseamnă în final o decizie care să asigure rostul acestei coaliţii stabilitatea şi echilibrul”, a spus, Ciucă la Foreign Investors Summit 2023.

El a mai explicat că în întâlnirile internaţionale „toţi partenerii apreciază foarte mult această maturitate şi responsabilitate politică a liderilor partidelor din România”.

„România este una dintre puţinele ţări din Europa care are tot ce-i trebuie. Ne-a dăruit Dumnezeu tot ce avem nevoie, avem resurse de toate felurile. Ceea ce ne mai trebuie este înţelepciunea şi curajul să le folosim, astfel încât să putem să ne înscriem pe această linie de dezvoltare economică. Toate acestea sunt sunt posibile, dacă (…) decidenţii politici şi investitorii asigură încrederea unora în ceilalţi, stabilitate fiscal-bugetară şi predictibilitate”, a adăugat Ciucă.

Potrivit liderului PNL, orice interven’ie pe Codul fiscale bulversează mediul de afaceri și implicit, toate instituțiile și bugetul țării.

„Nu se va întâmpla ca fiscalitatea să fie modificată în 2024. Aşa cum am discutat în întâlnirile anterioare şi cu reprezentanţi investitorilor străini şi cu reprezentanţii sectorului de business, patronatului din România, pentru îndeplinirea jalonului din PNRR care urmează să facă obiectul unei decizii pentru anul 2025 va fi nevoie de dialog, (…) care să analizeze toate detaliile legate de ceea ce va însemna un nou Cod fiscal, care (…) trebuie aşezat pentru a putea să producă efecte pe termen mediu şi lung”, a mai declarat Ciucă.

M. Nedelcu