1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 0:00
No menu items!

Ciucă i-a chemat la raport pe Rafila și Arafat, după confirmarea Omicron în România

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă are, duminică, întâlnire la Guvern cu specialiştii din sistemul sanitar pentru a stabili măsurile care trebuie luate după confirmarea primelor două cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Potrivit reprezentanţilor Guvernului, ca urmare a confirmării prezenţei tulpinii Omicron în România, prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, la sediul Guvernului, o întâlnire de lucru cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei. 

Au fost convocaţi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi  directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

Întâlnirea este programată la ora 11.00.

“Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită”, a transmis prim-ministrul.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă seară, că primele două cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România.

Este vorba despre un bărbat şi o femeie, pacienţi din VAslui şi Braşov, asimptomatici, care s-au întors în 30 noiembrie cu cursa specială din Africa de Sud. 

Autorităţile mai au în lucru o suspiciune, unul dintre sportivii echipei de rugby din Baia Mare, confirmat cu coronairus, dar la care secvenţierea nu a fost finalizată. 

                                                                                                                Adina Silav