23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 19:18

City Insurance nu și-a îndeplinit planul de redresare. ASF i-a retras autorizația directorului general

spot_img

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat neîndeplinirea planului de redresare de către City Insurance și a decis amendarea directorului general al societății și retragerea autorizației acestuia.

City Insurance are nevoie de o majorare de capital de 30 de milioane de euro pentru a ieşi din procedura de redresare financiară, potrivit planului aprobat de ASF. Decizia ASF a fost luată pe baza rezultatelor unui control care a evidenţiat o serie de deficienţe privind solvabilitatea şi capitalul.

”Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat neîndeplinirea măsurilor de redresare financiară, potrivit Legii nr.503/2004, pentru restabilirea situației financiare în cursul anului 2016, asumate de Adunarea Generală și Consiliului de Administrație al Societății de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A., și a decis aplicarea dispozițiilor Legii nr.246/2015 privind redresarea și rezoluția asigurătorilor, începând cu data emiterii Deciziei nr.463 din 04.04.2017”, potrivit unui comunicat de marți al ASF.

Conducerea societății are obligația realizării unor măsuri preluate din planul de redresare, la care se mai adaugă  acțiuni de restabilire a fondurilor proprii eligibile care să acopere cerințele de capital minim (MCR) și de solvabilitate (SCR), prin capitalizarea de către un potențial investitor, potrivit Memorandumului de înțelegere cu Dr. Max Roessler.

”Pentru neîndeplinirea planului de redresare, Consiliul ASF a hotărât retragerea autorizației de Președinte al Consiliului de Administrație și de Director General domnului Dan Odobescu și sancționarea cu amendă a acestuia, potrivit Deciziilor nr. 492/10.04.2017 și nr. 493/10.04.2017. Totodată, Consiliul ASF a decis sancționarea cu amendă a domnului Cristian Pascale, în calitate de membru al CA al SAR City S.A., conform Deciziei nr. 494/10.04.2017”, se mai arată în comunicat.

T.S.