17.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 21:43

Cîțu: PNL va încerca să formeze o majoritate, dar nu cu USR

spot_img

Președintele PNL Florin Cîțu, cel care a și condus, de altfel, delegația PNL ce a participat, luni, la consultările de la Cotroceni, a declarat că liberalii vor încerca să facă o altă majoritate în perioada următoare. “Când vom avea majoritate, vom prezenta și o propunere de premier”, a spus Cîțu în conferința de presă susținută, după consultările cu Klaus Iohannis, dar nu la Cotroceni, ci la sediul PNL. 

Florin Cîțu a susținut că PNL i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că nu are o majoritate în Parlament, și că, în schimb, la moțiunea de cenzură, s-a confirmat o nouă majoritate formată din PSD-AUR-USR. “La consultările de la Cotroceni, am spus foarte clar că, în acest moment, nu avem o majoritate și, atunci, nu am venit cu propunere de premier. Am spus că, săptămâna trecută, s-a format o nouă majoritate PSD-USR-AUR, o majoritate validată la moțiunea de cenzură și aceasta este majoritatea le care ne uităm cu toții”, a spus Florin Cîțu.

Cîțu a exclus luni varianta ca PNL să-l susțină pe Dacian Cioloș premier, având în vedere că USR a votat moțiunea. “Avem o decizie în BEx foarte clară, care spune că, dacă USR votează moțiunea împotriva PNL, nu putem să mergem la guvernare cu USR. În același timp, PNL este responsabil. Atunci când vom avea majoritate, vom da și premierul. Vom merge în continuare și vom negocia”, a mai spus Cîțu.

El a mai susținut că noul președinte al Camerei Deputaților ar putea să fie de la AUR. Cîțu a refuzat să spună care ar putea să fie propunerea PNL pentru acest post, asta după demisia anunțată de Ludovic Orban.

“Se va vota. Acolo se negociează pe vot. Noi vom avea un reprezentant. O să fie votată în BEX a PNL. Trebuie să vedem că demisia își urmează cursul (demisia lui Ludovic Orban – n.r.). O să vedem cum iese la vot. S-ar putea ca ei să dea un președinte, poate de la AUR, nu știu”, a spus Florin Cîțu.

Raluca Dan