12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 0:07

Cîțu le dă celor afectați de inundații conserve și apă, la 5 zile de la prăpăd

spot_img

Oamenii din localitățile afectate de inundații din județul Alba vor primit conserve și apă, la cinci zile de la prăpăd. Și asta după ce premierul Florin Cîțu le-a trimis mai întâi sâmbătă un mesaj de încurajare pe Facebook, duminică și-a făcut timp să meargă în zonă, iar luni a umblat la rezervele de stat.

Hotărârea CNSU de luni prevede scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate. Este vorba de motorină, construcții modulare, paturi cu cazarmament, pături, apă, conserve carne și conserve pate.

Hotărârea a fost adoptată în contextul inundațiilor din perioada 15-16.07.2021 din localitățile Ocoliș, Câmpeni, Sohodol și Roșia Montană. Iar, marți, la cinci zile de la păpăd, ajutoarele vor începe să ajungă la oamenii care au fost loviți de inundațiile produse de ploile torențiale de joi și de scurgerile rapide de pe versanţi, unii dintre ei rămânând fără un acoperiș deasupra capului.

Premierul le-a promis acestora că luni, după ședința de Guvern, va aloca ajutoare financiare pentru toate persoanele afectate de inundații.

Autoritățile au anunțat că nu mai puțin de 300 de localnici din judeţul Alba au fost evacuaţi din calea viiturilor care au lovit mai multe localităţi, iar peste 120 de case şi două drumuri naţionale au fost avariate.

                                                                                                                  Adina Silav