1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 12:27
No menu items!

Cîțu îl contrazice pe Barna:”Țin minte susţinerea colegilor de coaliţie pentru a relaxa condiţiile pentru concerte”

spot_img

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că au fost relaxate măsurile pentru concerte, având susţinerea colegilor de coaliţie. Asta după ce vicepremierului Dan Barna a spus că trebuia limitat accesul la evenimente doar la persoanele vaccinate.

“Eu, din contră, ţin minte susţinerea colegilor de coaliţie pentru a relaxa condițiile pentru a avea concerte. Dacă am înţeles eu greşit mesajul, ar fi bine să se clarifice”, a afirmat premierul.

Florin Cîţu a precizat că astfel de decizii, precum limitarea participării la evenimente doar pentru persoanele vaccinate, se iau după ce trec de CNSU.

”Dacă primim astfel de propuneri, şi ele trec de CNSU, bineînţeles că le vom lua în calcul. Până acum nu am avut astfel propuneri”, a afirmat premierul.

Vicepremierul Dan Barna a susținut că ar fi trebuit să existe măsuri mult mai ferme pentru a încuraja vaccinarea, “în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar persoane vaccinate”.

“Nu există, şi eu spun din păcate, posibilitatea vaccinării obligatorii, dar e o chestiune pe care o înţeleg şi o respect, dar măsuri ferme prin care vaccinarea să fie încurajată le susţin pentru că e soluţia prin care putem cu toţii să ne asigurăm că nu vom ajunge din nou în situaţiile neplăcute pe care le-am trăit anul trecut”, a subliniat el.

                                                                                                                    Adina Silav