13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:20
No menu items!

Cîțu: Guvernul a câștigat ”clar și fără dubiu” încrederea investitorilor străini

spot_img

Prim-ministrul Florin Cîţu a salutat sâmbătă faptul că agenţia de rating Standard & Poor’s a îmbunătăţit perspectiva de la „negativ” la „stabil”, adăugând că guvernul a câştigat „clar şi fără dubiu” încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini.

„Agenţia de rating Standard & Poor’s a păstrat ratingul de ţară, dar, mult mai important, a modificat perspectiva economiei României de la „negativ” la „stabil”. Eroii din economia românească, mai ales în această perioadă dificilă, sunt, din punctul meu de vedere, companiile private, antreprenorii. Ei sunt cei care au dus greul şi cu care m-am consultat de foarte multe ori pentru a lua cele mai bune decizii. Fără încrederea lor nu reuşeam. Pentru toate acestea le mulţumesc. Realizarea este cu atât mai importantă cu cât vine în contextul celei mai mari crize economice şi de sănătate din ultima sută de ani. (…) Coaliţia de guvernare condusă de PNL, cu un premier liberal, a câştigat clar şi fără dubiu încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini”, a afirmat Cîțu, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la Palatul Victoria.

Vineri seară, Ministerul de Ministrul de Finanţe a transmis că decizia agenţiei vine ca o confirmare a faptului că măsurile adoptate de guvern au îmbunătăţit imaginea externă a ţării.

„Decizia Standard & Poor’s reprezintă o dovadă a recunoaşterii internaţionale a eforturilor României pentru a asigura consolidarea fiscal-bugetară şi confirmă că măsurile adoptate au fost cele corecte, necesare pentru ţara noastră şi aşteptate de către partenerii noştri externi. Remarcăm de asemenea estimările pozitive ale agenţiei referitoare la potenţialul de creştere economică a României pe termen mediu ”, a declarat ministrul Alexandru Nazare”, potrivit comunicatului citat.

S&P spune, în comunicatul transmis vineri seară, că stoparea creşterii pensiilor, reducerea deficitului bugetar şi perspectiva unei stabilizări a datoriei publice la 50% în PIB până în 2023 sunt principalele motive pentru care a îmbunătăţit perspectiva de rating.