4.9 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 0:30
No menu items!

Cîțu face negocieri cu toate partidele, mai puțin cu AUR

spot_img

Premierul demis Florin Cîțu a transmis, miercuri, după ce Guvernul Cioloș a picat în Parlament, că PNL este deschis la discuții cu partidele politice, cu excepția AUR, pentru formarea rapidă a unei majorități și a unui Guvern.

“Votul de azi al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un Guvern n-a reușit să și construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluție pentru țară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna.

Țara se află într-o situație pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infecții și de decese. O astfel de situație reclamă responsabilitate și compromisuri pentru rezolvarea crizei politice”, a scris Cîțu pe Facebook.

Premierul demis a menționat că România are nevoie urgentă de un Guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou Guvern, format în jurul Partidului Național Liberal.

“Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un Guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare”, a transmis președintele liberal, precizând că PNL este deschis la discuții cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR, pentru formarea rapidă a unei majorități și a unui Guvern.

“Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză”, a adăugat liderul PNL.

                                                                                                                  Adina Silav