-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 8:21
No menu items!

Cîțu explică tensiunile din coaliție pe tema certificatului verde

spot_img

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, vineri, despre certificatul verde la locul de muncă, că singurul proiect depus este al PNL, în timp ce nimeni altcineva nu-și asumă o altă variantă.

„Dacă se doreste, decizia se ia la Guvern și proiectul de lege dacă e bun și constitutional poate fi trimis la Parlament. Pot fi și mai multi inițiatori deputati și senatori care să-l depună. Azi avem un certificat verde, e bine că-l avem, alte soluții nu au fost aduse la vot, nu au fost propuse, nu au fost adoptate în Guvern. Voință politică există, avem un proiect în Parlament și deocamdă nimeni nu își asumă alt proiect”, a spus Cîțu.

El a precizat că propunerea este ca cel puțin personalului din sistemul medical, atât la stat cât și la privat, să i se ceară certificatul verde.

“Este apoi discuția despre Ministerul Afacerilor Interne, în special IGSU, și acesta era introdus în acel proiect, și alte funcții esențiale.

E adevărat, pentru restul economiei juriștii sunt împărțiți. Unii spun că este ok, alții spun că nu. Varianta pe care noi am propus-o în Parlamentul României este discutată și cu specialiștii în sănătate și din justiție. La două voturi nu a trecut de Senat”, a declarat Florin Cîțu.

Liderul PNL a ținut să menționeze că nu fost de acord cu decizia de relaxare a măsurilor din perioada Sărbătorilor.

„Cred că nu era ok să relaxăm măsurile în perioada de Sărbători. Aș vrea să vedem dacă relaxarea a avut un efect în a opri pandemia sau a accelerat numărul de cazuri”, a spus Cîțu.

El a precizat că este nevoie ca specialiștii să spună dacă infectările pot fi stopate și altfel sau dacă e nevoie de certificatul verde și la muncă, atenționând însă că nu e de acord cu o  soluție care să blocheze economia.

“Analiza trebuie să vină de la cei care au propus măsurile, fără o analiză transparentă nu putem lua decizii curajoase. Vom vedea specialiștii ce vor spune. Este singurul proiect pe care îl avem, e singurul proiect. Dacă își asumă Guvernul un alt proiect și este mai bine făcut, trece mai ușor. Eu înțeleg de la specialiști că această măsură cu certificatul verde ajută la creșterea numărului de vaccinați, mergem mai departe. Dacă există și alte soluții, le punem în aplicare”, a mai declarat Florin Cîțu.

                                                                                                                    Adina Silav