23.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 12:15
No menu items!

Cîțu despre Ciolacu: „Un asasin al economiei României”

spot_img

Senatorul liberal Florin Cîțu l-a catolgat, luni, pe premierul Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook „un analfabet (economic) și un asasin al economiei României”.

Aprecierile făcute de Cîțu, fost premier și fost ministru al Finanțelor, vin după ce PSD a anunțat că a decis să-i dea undă verde lui Ciolacu pentru asumarea răspunderii pe planul de măsuri de austeritate.

“1. Creșterea taxelor în acest moment este prociclică. Adică economia este în picaj și guvernul îi mai trage una ca să se asigure că intrăm în recesiune.

Doar un analfabet (economic) și un asasin al economiei României  propune creșteri de taxe în acest moment ( Germania le scade). Ăsta este Marcel Ciolacu.

  1. Politica fiscală a României este SUVERANĂ. Nu decide nici Bruxelles și nici Banca Mondială. Decide guvernul României și Coaliția de Guvernare. Decizia și responsabilitatea pentru efectele acestor creșteri de taxe sunt ale Guvernului României și a Coaliției de Guvernare.
  2. NU SCRIE NICĂIERI în PNRR că trebuie să crească taxele. Jalonul 207 este foarte clar : „Noua lege va modifică Codul fiscal prin punerea în aplicare a recomandă̆rilor rezultate în urmă revizuirii sistemului fiscal (a se vedea jalonul 205) pentru a se asigura că̆ sistemul fiscal contribuie la promovarea și menținerea unei creșteri economice durabile.” (Raportul Băncii Mondiale este consultativ- politica fiscală este suverană).

Un cod fiscal liberal „contribuie la promovarea și menținerea unei creșteri economice durabile” prin taxe mici și pe care poate să le plătească toată lumea. 

Aceasta este intenția acestui jalon și nu alta. Oricât ar încerca socialiștii, care astăzi au luat România prizonieră, să justifice „Armageddonul Fiscal”.

De ce a ajuns România în situația să ia măsuri de austeriate și să introducă taxe ( altele decât cele deja crescute prin OG 16/2022)?

Pentru că socialiștii și-au bătut joc de bugetul României, de banii din taxele românilor. Acum a venit nota de plata. Nu au nicio scuză. Au fost avertizați încă din momentul din care au venit cu bugetul în Parlament. Au fost avertizați în fiecare luna de atunci si pana acum. De fiecare dată au zis că nu sunt probleme.

Situația economică dezastruoasă în care ne-a adus guvernarea socialistă NU se va rezolva cu oamenii care ne-au adus aici- Ciolacu și gașca lui de socialiști. Întâi să plece și vin și soluțiile.

Soluții pentru români și care nu înseamnă creșteri de taxe”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

                                                                                                                 Adina Silav