6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 13:45
No menu items!

Cîțu: “Ar trebui să avem guvern săptămâna viitoare”. Conducerea PNL, convocată vineri în BEx și BPN

spot_img

Premierul demis Florin Cîțu a declarat, joi, că săptămâna viitoare România ar putea să aibă un Guvern definitiv. Cîțu a precizat că mandatul liberalilor nu a fost flexibilizat și că vineri, conducerea PNL ar trebui să se reunească în ședința Biroului Executiv și în cea a Biroului Politic Național. 

“Nu a fost făcută această propunere (un Guvern cu tehnocrați – n.r.). Eu nu știu dacă scenariul cu un guvern tehnocrat a fost discutat de domnul Ciucă. O să avem discuții azi în partid și o să vedem. Mâine (vineri – n.r.) ar trebui să avem și un Biroul Executiv (BEx) și un Biroul Politic Național (BPN).”, a spus Cîțu. 

Potrivit acestuia, lista de miniștri a noului guvern va fi definitivată sâmbătă.

“Ar trebui să avem Guvern săptămâna viitoare”, a fost mesajul lui Florin Cîțu în fața jurnaliștilor.

Nu știu dacă o să am astăzi (joi – n.r.) o întâlnire cu președintele. Mandatul nostru nu s-a flexibilizat. E vorba de susținerea unui guvern minoritar. Eu revin la ce am propus când l-am propus pe domnul Ciucă.

Mie îmi este clar acum că doar PNL înțelege prin ce trece România, celelalte partide doar fac declarații. PSD nu vrea să intre la guvernare, vrea să intre la guvernare, mai apoi vrea guvern de tehnocrați. (…)Mandatul este clar: nu am avut un element nou, care să ne facă să ne întoarcem la partid pentru un nou mandat. E clar: guvern minoritar. E vorba de două partide care au viziuni diferite. Noi am făcut un pas, iar de partea cealaltă văd că nu e un progres. Nu înțeleg atitudinea lor. USR a ieșit de la guvernare, acum vrea să revină, cine mai înțelege. (…)O să fie gata lista de miniștri până sâmbătă“, a declarat Cîțu.

Raluca Dan