15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 18:57

Cîțu anunță că îi va cere explicații lui Orban: “Lămurim în BEx”

spot_img

Florin Cîțu a declarat, luni dimineața, că așteaptă explicații de la Ludovic Orban după ce fostul lider PNL a spus că nu mai există nici un parteneriat între el și șeful statului. Întrebat dacă va lua în calcul sancționarea lui Orban, Cîțu a spus: „Haideți să vedem și lămurim în BEx”.

Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă seară, după ce a pierdut alegerile din PNL, că, din acel moment, între el și președintele Iohannis nu mai există niciun parteneriat. Întrebat, duminică, dacă își retrage aceste afirmații, Orban a replicat: “Ce mai e de spus faţă de ce am spus ieri? Când mi-am retras eu vreo declaraţie?”. “Dacă vrea să aibă parteneriat, să aibă cu preşedintele partidului, ales”, a adăugat Ludovic Orban referindu-se la Klaus Iohannis. 
 
Întrebat dacă e de părere că pierderea alegerilor din PNL a fost influenţată de preşedintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: “He! Aţi fost martori la congres, ce să mai vorbesc?. Eu vă spun că nu am trăit niciun astfel de congres. Aţi văzut şi dumneavoastră: fata care a votat înaintea mea îşi fotografia buletinul de vot şi cu draperia trasă şi cu toate camerele. Ăsta numai aşa, un exemplu”.
 
Chestionat, de asemenea, dacă ar putea fi sancționat pentru aceste declarații, Orban a răspuns: “Cum să fiu sancţionat?”, în timp ce despre o eventuală excludere a sa din partid a spus că “ar fi ultima nebunie pe care ar putea să o facă cei din echipa necâştigătoare”.
 
Raluca Dan