10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 21:46

Cîțu, alături de Iohannis la Ziua Marinei

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu şi viceprim-ministrul Dan Barna vor participa duminică la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române, organizate în Portul Militar Constanţa. Întâlnirea dintre cei trei vine la nici 24 de ore de la momentul la care Cîțu a continuat sâmbătă, într-o conferință de presă organizată la Palatul Victoria, să minimalizeze scandalul generat de dosarul penal și de condamnarea sa în SUA, cu peste 20 de ani în urmă, când a fost prins băut la volan. 

Statul Major al Forţelor Navale organizează duminică, între orele 10.00 şi 11.00, o ceremonie în cadrul căreia va fi citit ordinul comun al miniştrilor apărării, transporturilor şi afacerilor interne, după care vor fi acordate drapelele de luptă Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” şi Direcţiei Hidrografice Maritime „Comandor Alexandru Cătuneanu”.

Navele aflate pe mare în dispozitivul din faţa clădirii Comandamentului Flotei vor defila pe traseul Constanţa – Midia şi retur, iar un elicopter IAR Puma, aeronave MIG-21 şi F-16 ale Forţelor Aeriene Române, aeronave „Typhoon” britanice şi un avion de cercetare P-8 american vor survola dispozitivul de nave şi Portul Militar Constanţa.

Ziua se va încheia cu retragerea cu torţe, la ora 20.30, pe traseul Cazino – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu şi cu un spectacol de artificii organizat de Primăria Municipiului Constanţa.

Raluca Dan