3.6 C
București
marți, 31 ianuarie 2023 - 16:30
No menu items!

Citricele sunt binefăcătoare

spot_img

Citricele sunt binefăcătoare

Originare din Asia de Sud-Est, citricele aduc organismului nenumărate beneficii, printre care riscul scăzut de atac cerebral, de boli cardio-vasculare şi de anemie, mărind absorbţia de fier în organism. Reprezintă cea mai buna sursă de vitamina C, protejând de cataractă, conţin fructoză, glucoză şi sucroză, carbohidraţi care echilibrează nivelul zaharului din sânge, fibre care scad colesterolul, vitamina B esenţială pentru regenerarea celulelor, potasiu, fitochimicale care previn cancerul şi bolile de ficat. Pe timp de iarnă, ar fi foarte potrivită o cură cu citrice, acestea fiind bogate în vitamine şi crescând imunitatea, ne feresc de răceli. Un alt mare avantaj este faptul că ne ajută să slăbim, arzând grăsimile. Citricele fac un tratament eficient împotriva celulitei, pentru că au efect diuretic şi detoxifiant, constituind un puternic antioxidant.

Lămâia, fruct alcalin, ce contribuie la menţinerea ph-ului în organism, este sursă de vitamina C şi flavonoide, care susţin sistemul imunitar şi procesul de respiraţie celulară. Acidul citric din sucul de lămâie ajută la dizolvarea calculilor biliari, a depozitelor de calciu şi a pietrelor la rinichi, distruge bacteriile care provoacă boli mortale.

Mandarina conţine beta-caroten, vitamina C, complexul vitaminic B, vitamina E, vitamina K, minerale, fibre şi proteine, fiind utile în digestie şi luptând împotriva anemiei.

Pomelo, regele fructelor, este cel mai mare citric, zemos, aromat şi gustos. Conţinutul său mare de vitamine ajută la prevenirea unor boli, în tratarea diverselor afecţiuni şi are efecte miraculoase pentru starea generală de sănătate a organismului uman şi pentru bunăstarea fizică.

Grapefruitul, explozie de vitamine şi minerale, este rezultatul încrucişării dintre pomelo şi portocală. Scade colesterolul, protejează împotriva cancerului, tratează tulburările de somn, infecţiile şi alergiile.

Personajul Gus Portokalos: „Bine aţi venit la familia Portokalos şi Miller. Mă gândeam aseară, înainte de căsătoria fiicei mele cu Ian Miller că rădăcina cuvântului „Portokalos,” numele nostru, provine din grecescul „Portocali,” care înseamnă „portocală”. Suntem cu toţii diferiţi, dar în final, suntem toţi fructe.”

C.N.