19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:23
No menu items!

Cisternă cu acid sulfuric, răsturnată pe DN 1, la Câmpina. Traficul este deviat

spot_img

O cisternă încărcată cu 40 de tone de acid sulfuric s-a răsturnat, marți dimineață, pe DN 1, în zona municipiului Câmpina și a luat foc, incendiul cuprinzând întregul vehicul, iar traficul fiind blocat total pe DN 1 și deviat prin Câmpina.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, cisterna, care se deplasa pe sensul de mers către Sinaia, a acroșat un separator de sens, a trecut pe celălalt sens și s-a răsturnat în afara părții carosabile, în zona municipiului Câmpina.

Cisterna a luat foc, iar flăcările au cuprins întregul vehicul, însă nu au existat scurgeri ale încărcăturii de acid sulfuric, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.

Opt autospeciale de lucru cu apă, două echipaje de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi una a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova s-au deplasat la locul accidentului.

Şi un echipaj care măsoară emanaţiile de gaze din cadrul unităţii speciale de la Ciolpani a fost trimis în zonă.

Având în vedere pericolul, autoritățile au blocat total traficul pe DN 1 și l-au deviat prin Câmpina până la eliminarea totală a stării de pericol și până la finalizarea cercetărilor.

Șoferul cisternei a fost găsit mort sub autovehicul.