26.8 C
București
marți, 3 august 2021 - 22:18

Cisterna care a blocat traficul pe A 2 a blocat… și autoritățile

spot_img

CNADNR nu a reușit nici după 7 ore să ridice autotrenul și să degajeze autostrada

A2_trafic

După 6 ore de la producerea unui accident pe autostrada București-Constanța, o cisternă care s-a răsturnat în mijlocul drumului nu a putut fi încă ridicată de autorități.

Luni, ora 11. Autostrada București – Constanța, km 53. O cisternă încărcată cu aditivi a acroşat pe sensul spre Constanţa, o basculantă care staţiona pe banda de urgenţă, apoi a ajuns pe contrasens, unde s-a răsturnat şi a tamponat un autoturism.

Ora 11.05. Comunicat Infotrafic, IGPR. Traficul a fost deviat pe DN3, pe un sens, după ce din rezervorul cisternei s-a scurs carburant.

Ora 11.14. Comunicat Infotrafic, IGPR. Traficul deviat pe ambele sensuri de pe autostrada A2.

Apoi, din oră în oră aproape, Infotrafic trimite atenționări pentru traficul deviat, mai ales că între timp se formaseră cozi de zeci de mașini. Într-una din coloane staționa chiar dubița în care se afla Mircea Băsescu, care fusese la Tribunalul Constanța și se întorcea în arestul poliției Capitalei.

Ora 13.45. Comunicat Infotrafic, IGPR.  Din cauza accidentului rutier produs pe autostrada A2 , la kilometrul 53, înainte de a se intra pe ruta de deviere DN3 Lehliu-Gară – Fundulea, traficul rutier fiind intens, s-au format coloane de autovehicule pe mai mulţi kilometri. Le recomandăm conducătorilor auto care încheie aceste coloane să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp. Pentru a evita coloanele de autovehicule de pe A2, de la intrarea în Lehliu-Gară, dar şi aglomeraţia de pe DN3, poate fi folosită ruta DN21 Drajna – Slobozia, DN2A Slobozia – Urziceni, DN2 Urziceni – Bucureşti.

Poliția a deviat traficul, pompierii s-au dus să asigure zona în care s-a răsturnat cisterna. Ce a făcut CNADNR, responsabil cu degajarea drumului în aceste ore? Conform dispeceratului, la care au sunat zecile de oameni aflați în coloane, au trimis o macara. Prea mică însă, așa că au căutat altele. Și pentru că la ei în curte le-ar fi căutat degeaba, au început să le caute pe la firme private. Deci… alte ore.

Ora 16.17. Comunicat CNADNR. În sfârșit, am zice. Numai că nu s-a rezolvat situația, reprezentanții biroului de presă al CNADNR, care și-au închis telefoanele mobile între timp, ne-au spus ce știam deja, că A2 e închisă pe ambele sensuri.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează participanţii la trafic că pe Autostrada A2 circulaţia rutieră este închisă pe ambele sensuri de mers, din cauza accidentului rutier produs la km 52+950. La locul accidentului se află Poliţia, Pompierii şi lucrătorii CNADNR SA care acţionează în vederea degajării carosabilului.

Ora 17.00. Niciun comunicat, așa că Sursa Zilei sună și la Infotrafic, și la CNADNR. Poliția ne spune că a trimis echipaje și la Drajna, și la Fundulea, și la Lehliu – Gară, pentru a-i îndruma pe șoferi să evite autostrada. Dispeceratul CNADNR ne spune că sunt 4 macarale care încearcă să ridice cisterna și nu s-a reușit. Purtătorul de cuvânt al CNADNR, Raluca Șandru, a terminat programul, așa că are telefonul închis.

La ora publicării acestui articol, situația era la fel.

Marilena Nedelcu