22.4 C
București
duminică, 1 august 2021 - 7:57

Cisternă cu 27 de tone de benzină răsturnată în Vaslui. ISU: Există pericol de explozie

spot_img

Opt autospeciale de pompieri au fost trimise în zona producerii accidentului, în condițiile în care carburantul se scurge din cisternă

O cisternă s-a răsturnat în Tulcea

O cisternă cu 27 de tone de benzină s-a răsturnat, joi dimineaţă, într-o curbă de pe DN 24B, în judeţul Vaslui, iar opt autospeciale de pompieri au fost trimise în zonă. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au avertizat că există pericolul producerii unei explozii, în condiţiile în care carburantul se scurge din cisternă.

Potrivit Poliției, cisterna plină cu benzină s-a răsturnat pe rigola de pe marginea drumului, după ce şoferul, un bărbat de 31 de ani cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, a intrat cu viteză prea mare într-o curbă, pe un sector de drum din afara localităţii Creţeşti.

La faţa locului au fost trimise opt autospeciale de pompieri, în condiţiile în care există pericolul declanşării unui incendiu care ar putea provoca o explozie, pentru că benzina se scurge din cisternă în rigola de pe marginea şoselei.

Poliţia Rutieră a impus restricţii de circulaţie pe sectorul de drum respectiv, până la ridicarea cisternei din şanţ. Astfel, maşinile cu masa sub 7,5 tone sunt deviate pe un drum comunal din Creţeşti, în timp ce TIR-urile circulă pe un singur fir.