6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 11:34

Cirque du Soleil se inspiră din “Avatar”

spot_img

Cirque du Soleil şi regizorul James Cameron, parteneriat pentru un spectacol inspirat din universul filmului “Avatar”

 avatar

Cirque du Soleil şi regizorul James Cameron au anunţat, joi, un nou parteneriat, pentru a produce împreună un spectacol inspirat din universul filmului “Avatar”, regizat de cineastul canadian, informează AFP.

Această nouă producţie a companiei din Québec va fi prezentată în premieră mondială la Montréal, la sfârşitul anului 2015, şi va fi promovată printr-un turneu mondial, au anunţat James Cameron şi Daniel Lamarre, preşedintele Cirque du Soleil, într-o conferinţă de presă.

Lansat în 2009 şi devenit cel mai mare succes de box office din istoria cinematografiei, cu încasări de 2,7 miliarde de dolari pe plan mondial, filmul ştiinţifico-fantastic “Avatar” are o acţiune plasată în secolul al XXII-lea, pe o planetă cu vegetaţie luxuriantă, populată de extratereştri care trebuie să se apere şi să lupte contra unei invazii umane.

Spectacolul ce va fi pus în scenă de Cirque du Soleil, coprodus de Lightstorm Entertainment, compania lui James Cameron şi de Jon Landau, va avea premiera mondială înainte de lansarea pe marile ecrane a primei dintre cele trei continuări prevăzute ale filmului “Avatar”, aflate în prezent în etapa de preproducţie.

James Cameron a colaborat deja cu Cirque du Soleil pentru a produce “Cirque du Soleil: Departe, în alte lumi / Cirque du Soleil: Worlds Away”, un film – spectacol care a adus pentru prima dată pe marele ecran acrobaţiile aeriene spectaculoase realizate de sportivii companiei canadiene, lansat în 2012.

Studiourile 20th Century Fox, care şi-au asumat finanţarea şi distribuirea filmului “Avatar” şi vor distribui cele trei continuări ale acestuia, regizate de James Cameron, vor fi partener al noului spectacol Cirque du Soleil.

Cirque du Soleil este o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe de pe şase continente s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până în prezent de Cirque du Soleil.

Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluţionare. Lungmetrajele “Avatar” (2009) şi “Titanic” (1997), regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei – 2,78 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.

C.A.