17.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 20:51

Circulația trenurilor dată peste cap între Orşova şi Craiova. Vagonul unui tren de marfă a deraiat

spot_img

Circulaţia feroviară a fost blocată, luni, pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova, în staţia CF Balota, după ce vagonul unui tren de marfă a deraiat. Călătorii din trenurile blocate au fost transportaţi cu maşini pe relaţia Balota – Orşova.

“Traficul feroviar oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova, în staţia CF Balota (linie simplă electrificată) unde, în jurul orei 10.50, al 12-lea vagon din compunerea unui tren de marfă a deraiat. Trenul care aparţine operatorului privat de transport feroviar de marfă Rail Cargo România, circula pe relaţia Severin – Balota şi avea în compunere 14 de vagoane (goale)”, a transmis Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Personalul de intervenţie al Regionalei CF Craiova s-a deplasat la faţa locului pentru a interveni în zona afectată de deraiere.

CFR Călători a anunțat că, în urma acestui incident, a fost afectată circulația următoarelor trenuri:

-IR 72 București Nord – Balota – Orșova – Budapesta: pe distanța Balota – Orșova se asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto de la trenul IR 72 la tren suplimentar care va circula pe distanța Orșova – Timișoara Nord – Budapesta.

-R 9014 Drobeta Turnu Severin – Balota – București Nord: este anulat pe distanța Drobeta Turnu Severin – Balota și va circula conform graficului din mersul trenurilor pe distanța Balota – București Nord.

Transbordarea pasagerilor cu mijloace auto este asigurată de către CFR SA care coordonează și realizează circulația trenurilor, inclusiv în cazul întreruperilor accidentale ale circulației feroviare.

În situația întârzierilor mari, CFR Călători menționează că poate oferi pasagerilor din tren apă sau produse preambalate, după caz, în prima stație mare unde această activitate se poate desfășura. În situația dată, CFR Călători va oferi pasagerilor din trenul IR 72 apă și produse preambalate în stația Caransebeș.

Este al doilea incident care are loc astăzi pe calea ferată. Luni dimineaţă, traficul feroviar a fost oprit pe ruta Arad – Timişoara după ce locomotiva unui tren de călători a fost luat foc. În urma incendiului, care s-a produs la locomotiva trenului R 2602 (Arad – Timişoara Nord) în staţia Şag, au fost afectate un număr de 9 trenuri aparţinând CFR Călători, cu întârzieri cuprinse între 70 şi 300 de minute.

                                                                                                                   Adina Silav

Incident pe calea ferată. Locomotiva unui tren de pasageri a luat foc, între Arad și Timișoara. Traficul este blocat