-4.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 8:13
No menu items!

Circulația pe Podul Agigea va fi interzisă de marți pentru vehiculele de peste 3,5 tone

spot_img

podagigea

Circulația rutieră va fi închisă pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe podul de la Agigea, începând de marți, 1 octombrie.

Potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), traficul se va desfășura pe două variante de ocolire.

Pentru relația București—Port Constanța Sud—Agigea—Negru Vodă—Mangalia și retur, traseul de ocolire va fi: A2 (București—Constanța—Nod rutier Medgidia)—DJ 381 (Nod rutier Medgidia—Ciocârlia de Sus)—DN 3 (Ciocârlia de Sus—Cobadin)—DJ 391 (Cobadin—Mereni—Topraisar)—DN 38 (Topraisar—Agigea)—DN 39 (Agigea—Mangalia) și retur.

Pentru relația Hârșova (DN 2A)—Tulcea (DN 22)—Port Constanța Sud—Agigea—Negru Vodă—Mangalia și retur, traseul de ocolire va fi: A4 (nod rutier Ovidiu—Nod rutier A4 cu A2)—A2 (nod rutier A4 cu A2—Nod rutier Medgidia)—DJ 381 (Nod rutier Medgidia—Ciocârlia de Sus)—DN 3 (Ciocârlia de Sus—Cobadin)—DJ 391 (Cobadin—Mereni—Topraisar)—DN 38 (Topraisar—Agigea)—DN 39 (Agigea—Mangalia) și retur.

În această perioadă va fi permisă, pe pod, circulația autovehiculelor cu regim de circulație prioritară, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență.

“Menționăm faptul că instituirea restricțiilor de circulație, respectiv închiderea circulației, este determinată de lucrările de reabilitare a podului de la Agigea, peste Canalul Dunăre Marea Neagră, situat pe DN 39 la km 8+988, respectiv lucrări de înlocuire a hobanelor existente. Conducătorii auto sunt rugați să respecte restricția de circulație instituită și semnalizarea rutieră temporară”, se mai arată în comunicatul CNADNR.

Premierul Victor Ponta a anunțat vineri, la Constanța, soluțiile găsite referitor la traficul din zona Agigea, în condițiile în care podul rutier care traversează Canalul Dunăre—Marea Neagră ar trebui închis pentru reparații capitale din cauza stării avansate de degradare în care se află.

R.D.