4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 5:15
No menu items!

Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri naţionale, din cauza ploii torenţiale şi a vântului

spot_img

În mai multe judeţe sunt rafale de vânt, care afectează buna desfăşurare a traficului rutier

ploaie

Circulaţia se desfăşoară îngreunat pe mai multe drumuri naţionale, duminică dimineaţă, din cauza ploii torenţiale şi a vântului puternic, vizibilitatea fiind redusă pe artere rutiere din Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Teleorman, dar şi în Capitală, informează Centrul Infotrafic.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 20 şi 35 plouă torenţial, iar pe restul autostrăzii carosabilul este ud.

Şoferii sunt sfătuiţi ca atunci când traversează zone unde carosabilul este acoperit cu apă să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic, cum ar fi depăşirile şi trecerile de pe o bandă pe alta.

Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe

Centrul Infotrafic

De asemenea, în mai multe judeţe sunt rafale de vânt, care afectează buna desfăşurare a traficului rutier.

C.A.