17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 13:03
No menu items!

Circa zece dispariții de copii, anchetate în Grecia în cazul fetiței găsite în tabăra de romi

spot_img

 maria si cuplul de romi

Poliția greacă anchetează cazuri de copii dispăruți, originari din cel puțin patru țări, care ar putea semăna cu fetița descoperită într-o tabără de romi din țară, a anunțat marți asociația care are în îngrijire copilul, relatează AFP.

„Sunt aproximativ zece cazuri de dispariții din țări precum Statele Unite, Suedia, Polonia și Franța, care fac obiectul unor cercetări aprofundate”, a precizat pentru AFP Panagiotis Pardalis, purtător de cuvânt al asociației Zâmbet de Copil.

Maria, fetița blondă găsită miercuri în timpul unei operațiuni de rutină a poliției într-o tabără de romi din centrul Greciei, ar avea cinci sau șase ani. Cuplul de romi care o avea în grijă, format dintr-un bărbat în vârstă de 39 de ani și soția sa, în vârstă de 40 de ani, a fost inculpat luni de răpire și a fost plasat în detenție în așteptarea procesului.

Aceștia susțin că fetița le-a fost încredințată de mama ei, o femeie bulgară de etnie romă, deoarece ea nu putea să aibă grijă de ea.

Difuzarea de către poliție a fotografiilor fetiței a determinat mii de apeluri și e-mailuri din partea unor părinți sau rude ale unor copii dispăruți în Grecia și în străinătate.

C.A.